Kijk voor de meest recente en actuele informatie op de website van het RIVM ( www.rivm.nl )

Duidelijke informatie vindt u ook op: www.thuisarts.nl

Het is verplicht bij een bezoek aan de praktijk een mondmasker te dragen.

Astra Zeneca vaccin:

Er is veel onrust over het Astra Zeneca vaccin en dit leidt tot vele vragen.

Het zorgt voor veel drukte aan de telefoon in onze praktijk.

Helaas hebben wij ook niet alle antwoorden voor u.

Indien u vragen heeft betreffende de coronavaccinatie, klik dan op onderstaande link:

Vragen over coronavaccinatie

Ook kunt u contact opnemen met het speciale publieksnummer voor al uw vragen: 0800-1351 ( tussen 8.00 en 20.00 uur )

Het coronavaccin wat doet dit? Klik op de onderstaande link voor een duidelijk filmpje:

Het coronavaccin wat doet het?

Coronatesten door GGD:

Iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, kan bellen naar het nummer 0800-1202 om een afspraak te maken voor een test bij de GGD. Het nummer is gratis en zeven dagen per week bereikbaar van 08.00 uur tot 20.00 uur. Voor het afnemen van de testen hebben GGD’en ruim 80 teststraten door het hele land ingericht.

Andere vragen over het coronavirus? Bel dan naar 0800-1351

Let op: Behoort u tot een risicogroep of bent u ernstig ziek? Heeft u bijvoorbeeld hoge koorts of bent u benauwd? Bel uw huisarts, of de huisartsenpost. Bel bij een levensbedreigende situatie altijd 112.

De zorg in onze praktijk de komende tijd ( deze informatie wordt steeds bijgewerkt ):

Inmiddels zijn we alle zorg weer volop aan het opstarten, met inachtneming van de corona voorzorgsmaatregelen.

- Kom NIET naar de praktijk met verkoudheidsklachten ( zoals loopneus, niezen, hoesten, keelpijn, verhoging of koorts ), ook niet voor het afhalen van medicatie!

- Het is ook mogelijk om een E-Consult aan te vragen via Mijngezondheid.net ( zie voor meer informatie tabblad nieuws  ).

- Houd er rekening mee dat de wachttijden aan de telefoon momenteel langer zijn dan u gewend bent. 

Wij werken met gescheiden patiënten-stromen in aparte spreekkamers. Dit vergt veel organisatorische aanpassingen, waardoor er weinig keuze is in de tijdstippen waarop u voor een consult langs kunt komen.

- Kom op tijd naar de afspraak, maar niet te vroeg (5 minuten voor de afspraak aanwezig), dit om drukte in de wachtkamer te voorkomen. Bent u vroeger aanwezig, wacht dan in de auto of bij mooi weer buiten. Kom zoveel mogelijk alleen naar de afspraak.

- De oproepen voor chronische zorg worden weer opgepakt. Het laboratorium gaat weer uitnodigingen versturen voor het bloedprikken. Neem contact op met de praktijk voor het maken van een afspraak. De komende tijd zullen mensen ouder dan 70 jaar en/of vallend in een kwetsbare groep aan huis worden geprikt. De afspraak met Colinda zal dan meestal ook aan huis plaats vinden.

APOTHEEK NISPEN:

- Kom NIET naar de praktijk met verkoudheidsklachten ( zoals loopneus, niezen, hoesten, keelpijn, verhoging of koorts ), ook niet voor het afhalen van medicatie! Vraag dan of iemand anders uw medicatie op kan halen.

- Vanaf augustus zal medicatie uitsluitend nog thuisbezorgd worden na aanvraag bij de assistente en is dit alleen nog op woensdagochtend.

- Bent u moeilijk ter been of ouder dan 75 jaar en is het niet mogelijk om de medicatie zelf op te halen of op te laten halen, neem dan contact op met de assistente. De medicatie kan dan eventueel bij u thuisbezorgd worden. 

- Woont u in België dan dient u zelf de medicatie op te (laten) halen.

- Wij verkopen GEEN mondkapjes en handschoenen. U kunt niet medische artikelen kopen via internet en bij diverse drogisterijen en warenhuizen, of u kunt zelf een mondkapje maken. 

 

 

 

 

 

 

 

Breadcrumbs

Terug naar boven